Tømrer eller gør-det-selv?

Efter at være nødsaget til at tilbringe en stor del af sin tid hjemme – sammen med resten af Danmark, er der mange, der er begyndt at gå med overvejelser omkring renovation af hjemmet. Det kan være alt fra omflytning af møbler og mindre gør det selv projekter til større projekter, der muligvis kræver lidt hjælp. Hvis du går med de samme tanker, så læs videre her, for at få et bedre overblik over dine fremtidige projekter.

Gør-det-selv

Hvis du går med en masse fritid, som du ikke ved, hvad du skal bruge på, så kan det være virkelig hyggeligt at gå i gang med et gør-det-selv projekt. Det kræver, at du har hænderne godt skruet på, eller at du har mod på at sætte dig ordentligt ind i tingene. Et gør-det-selv projekt er allerfedest, når resultatet er holdbart. Der findes mange projekter, du selv kan lave. Det kan være et orangeri i haven eller et nyt køkken. Hvis du har passion for det og måske nogle, der gerne vil hjælpe til, kan det gøres rigtig hyggeligt.

Professionel hjælp

I andre tilfælde kan det bare være allerrarest at få en professionel til at ordne. Om det så er til en lille hjælp eller en, der ordner hele dit projekt. Ligesom med alle projekter, er kvalitet vigtigt, så kontakt en tømrer som har fokus på kvalitet, når du står og får brug for hjælp. Hvis du får fat i den rigtige tømrer, bliver du guidet igennem processen, og på den måde får du det, lige som du vil have det.

Hvornår skal du vælge hvad?

Det er altid vigtigt at overveje grundigt, om du selv skal gå i gang eller om du skal have hyret hjælp til projektet. Det er f.eks. vigtigt at overveje, hvor stort et budget du har, og hvor meget du regner med, at de to løsninger kommer til at koste. Hvis du vælger at gøre det selv, skal du primært regne materialerne ud, og derfor vil det ofte være en billigere løsning. Professionelle har dog ofte også gode kontakter og kan til tider få materialerne billigere. Så skal du dog også betale for arbejdskraften. Hvor meget overskud har du egentlig? Ofte kan man sagtens få en hurtig ide om, at man sagtens kan ordne noget selv, men derefter går der lang tid til man egentlig har tid og overskud igen.