Skimmelsvamp i boligen? Sådan skal det håndteres

Hvad gør du når du skal fjerne skimmelsvamp

 

Står du med et skimmelsvampsangreb du ikke ved hvordan du skal håndtere?

Så læs med her i denne artikel, når vi fortæller dig hvordan du kan få fjernet din skimmelsvamp. Vi kommer til at gennemgå nogle forskellige ting. Bl.a. hvad er skimmelsvamp, hvad gør du når du bliver angrebet af skimmelsvamp, hvorfor vokser skimmelsvamp i din bolig etc.

 

Vi starter lige med spørgsmålet:

 

Hvad er skimmelsvamp

 

Skimmelsvamp er en svamp, som vokser under 3 betingelser.

Fugt, organisk materiale samt ilt.

 

De sidste 2 nævnte faktorer gør sig altid gældende ved enhver bolig og ethvert rum. Derfor afhænger væksten af skimmelsvamp kun af én ting. Det er nemlig fugt. Man siger der skal være en relativ luftfugtighed på over 50%. Men det er selvfølgelig kun en tommelfinger regel. Du kan dog være sikker på, at skimmelsvamp altid forekommer før eller senere, hvis du enten har konstruktionsmæssige fejl, der forårsager fugt eller hvis du har dårlige brugsvaner. Dårlige brugs vaner er fx hvis du ikke lufter ud hver dag, hvis du tørrer dit tøj indendørs og alt andet der kan afgive vand til luften.

 

Når du så bliver angrebet af skimmelsvamp, så forsøger de fleste ofte at fjerne det med rodalon. For nogle er der en fin virkning og resultatet er okay. Så lever man dog med risikoen om at skimmelsvampen vender tilbage. Det er egentlig også okay, at fjerne skimmelsvampen selv uden et professionel skimmelsvampsfirma. Problemet opstår, hvis omfanget af angrebet er mere 2 kvadratmeter. Det kan nemlig hurtig blive sundhedsskadeligt og det er vigtigt, man ved hvad man gør.

 

Hvorfor skal du fjerne skimmelsvamp?

 

Du skal fjern skimmelsvamp, fordi skimmelsvamp næsten altid udgør en trussel for din og din families sundhed. Skimmelsvamp kan forårsage allergiske reaktioner og andre skimmelsvamp symptomer. Derfor anbefaler vi altid folk at reagere hurtigst muligt.

 

Vi anbefaler altid at kontake et skimmelsvamps firma, hvis man er i tvivl omkring fjernelsen af skimmelsvamp. Vi har kigget lidt på markedet og NESS ser ud til at være en glimrende kandidat. De arbejder både med skimmelsvamps undersøgelser samt at fjerne skimmelsvamps angreb. Så når du har behov for at fjerne skimmelsvamp, så er det NESS du skal have fat i. Vi har ringet og forhørt os forskellige firmaer, tjekket deres anmeldelser ud, læst deres hjemmesider og andet. Der kan vi se at NESS har styr på hele processen og gør arbejdet med et tilfredsstillende resultat.